
Kamis Cebula granulowana 20 g
Opis

Kamis Cebula granulowana 20 g
Cebula granulowana Podróżując, widziałem wiele odmian cebuli, ale wszystkie powodują łzawienie. Mimo to cebula nie ma sobie równych - wszystko jedno, czy myśli się o niej jako o warzywie, czy przyprawie. Francuzi nie tylko gotują wspaniałą zupę cebulową, ale też traktują cebulę jako bazę do sosów i zup dającą gęstość i treść. Węgrzy jadają ją na surowo, w plastrach, przegryzając wędzoną słoninę. Włosi faszerują cebulę mięsem. Londyńczycy dodają do czerwonego mięsa kultowy onion sauce, duszony na maśle i zaciągany śmietaną sos.
Czy wiesz, że... małym sekretem wytrawnych kucharzy jest dodanie cebuli z brązową łupiną do bulionu? Nadaje mu ona nie tylko smak, ale też apetyczny złoty kolor.
Składniki:
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna:
- Tłuszcz:
- Kwasy tłuszczowe nasycone:
- Węglowodany:
- Cukry:
- Białko:
- Błonnik:
- Sól: