
Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba Lubella 1 kg
Opis

Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg
Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia.
Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo. Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba.
Lubella Tradycja od 1881
Składniki:
mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 1542 kJ / 365 kcal
- Tłuszcz: 2.30000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.50000
- Węglowodany: 67.00000
- Cukry: 4.00000
- Białko: 14.00000
- Błonnik: 10.00000
- Sól: 0.03000