
PolBioEco Cukier kokosowy BIO 350 g
Opis

PolBioEco Cukier kokosowy BIO 350 g
Cukier kokosowy pozyskuje się z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzechów. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia. Niski indeks glikemiczny sprawia, że cukier kokosowy może być stosowany przez diabetyków. Karmelowo-kokosowy posmak cukru kokosowego, zbliżony do smaku cukru trzcinowego, sprawia, że doskonale nadaje się on do wypieków. Wartość energetyczna sacharozy i cukru kokosowego jest zbliżona. Cukier kokosowy traktowany jest jako nieco zdrowszy zamiennik zwykłego białego cukru.
Składniki:
cukier kokosowy
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 381/kcal
- Tłuszcz: 0,4g
- Kwasy tłuszczowe nasycone:
- Węglowodany: 93,4g
- Cukry:
- Białko: 1,1g
- Błonnik:
- Sól: