
Targroch Babka jajowata łuska 500 g





Opis

Targroch Babka jajowata łuska 500 g
Targroch Babka jajowata łuska Babka jajowata łuska marki Targroch to produkt odznaczający się najwyższą jakością. Stanowi niezwykle bogate źródło błonnika pokarmowego. Zawiera również żelazo.
Babka jajowata wspomaga walkę z zaparciami, zawarty w niej błonnik pęcznieje po kontakcie z wodą, przez co wspomaga prawidłową pracę układu trawiennego.
Można używać jej do zagęszczania sosów lub potraw. To także świetny dodatek do zdrowych koktajli, jogurtów, musli, ryżu, a także zup. Łuski babki jajowatej to produkt wszechstronny kulinarnie, docenią go zwłaszcza osoby przebywające na diecie, prowadzące zdrowy i zrównoważony tryb życia.
Łuski babki jajowatej najlepiej spożywać wraz z posiłkami i napojami.
Opakowanie zawiera 500 gram produktu, co przekłada się na 10 sugerowanych porcji.
Należy przechowywać je w suchym i zacienionym miejscu oraz chronić przed wilgocią i działaniem szkodliwych promieni słonecznych. Po otwarciu zadbać o szczelne zamknięcie.
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów wykorzy
Składniki:
Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 749 kJ / 178 kcal, 105 kJ / 25 kcal, 1 %
- Tłuszcz: 0 g, 0 g, 0 %
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, 0 g, 0 %
- Węglowodany: 11 g, 1,5 g, 1 %
- Cukry: 0 g, 0 g, 0 %
- Białko: 0,4 g, 0,06 g, < 1 %
- Błonnik: 66,4 g, 9,3 g,
- Sól: 1,67 g, 0,24 g, 4 %