
Targroch Mąka ryżowa 1 kg





Opis

Targroch Mąka ryżowa 1 kg
Targroch Mąka ryżowa 1 kg Mąka ryżowa Targroch 1 kg wyprodukowana jest ze zmielonych ziaren ryżu. Jest znakomitą alternatywą dla tradycyjnej mąki pszennej, oraz przeznaczona dla osób nietolerujących glutenu. To źródło wielu witamin i minerałów, między innymi: magnezu, żelaza, cynku oraz witamin z grupy B. Mąka ryżowa to także duża zawartość błonnika.
Mąkę ryżową z powodzeniem można stosować w kuchni jako zamiennik tradycyjnej mąki pszennej.
Doskonale sprawdzi się jako:
składnik do pieczenia ciast i deserów podstawa do naleśników, placków czy racuchów zagęszczacz do sosów i zup składnik domowych maseczek kosmetycznych Mąka ryżowa często stosowana jest również do pielęgnacji skóry i cery - ma pozytywny wpływ na jej wygląd i opóźnia proces występowania zmarszczek. Można wykorzystać ją do produkcji domowych kosmetyków. W tym celu należy połączyć jedną łyżkę mąki oraz dwie łyżki jogurtu naturalnego. Całość wymieszać i nałożyć na twarz.
Mąka ryżowa Targroch produkowana jest w tradycyjnych 1000g opako
Składniki:
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 1465 kJ / 349 kcal, 733 kJ / 174 kcal, 9%
- Tłuszcz: 0,7 g, 0,35 g, 1%
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,15 g, 0,08 g, <1%
- Węglowodany: 76,9 g, 38,5 g, 15%
- Cukry: 2,0 g, 1,0 g, 1%
- Białko: 7,6 g, 3,8 g, 8%
- Błonnik: 2,3 g, 1,2 g,
- Sól: 0,01 g, < 0,01 g, <1%