
Targroch Płatki migdałowe 500 g





Opis

Targroch Płatki migdałowe 500 g
Płatki migdałowe
Płatki migdałów znalazły szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Są świetnym dodatkiem do lodów, a także wypieków typu ciasta czy ciasteczka. Mogą stanowić element dekoracyjny lub ciekawy dodatek do sałatek.
Płatki migdałowe są naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Kraj pochodzenia: USA
Informacja o alergenach: Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: sezam, cprodukty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Sposób przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 2393kJ/572 kcal
- Tłuszcz 52 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g
- Węglowodany 20,5 g
- w tym cukry 4,2 g
- Błonnik 12,9 g
- Białko 20 g
- Sól** 0,04 g
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Dane producenta: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.