Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Sprawdzone przepisy na mrożoną kawę

Gorąco? Lato w pełni, świeci słońce, czujemy się jak w saunie, a my szukamy każdej okazji, żeby się ochłodzić. Basen, morze, jezioro? Niezła opcja. Wiatrak? Oczywiście, ale dla prawdziwych miłośników kawy nie ma lepszego orzeźwienia niż kawa mrożona.

Sprawdzone przepisy na mrożoną kawę

Gorąco? Lato w pełni, świeci słońce, czujemy się jak w saunie, a my szukamy każdej okazji, żeby się ochłodzić. Basen, morze, jezioro? Niezła opcja. Wiatrak? Oczywiście, ale dla prawdziwych miłośników kawy nie ma lepszego orzeźwienia niż kawa mrożona. Chłodne, aromatyczne i po prostu idealne na ciepłą pogodę - tego właśnie teraz potrzebujesz! Przedstawiamy trzy absolutne perełki kaw mrożonych, które z pewnością oczarują Cię w upalne dni. Przygotuj swoje ulubione szklanki (lub filiżanki), bo przepisy są tak proste, że z łatwością możesz je przygotować samodzielnie w domu. Zobacz TOP 3 przepisy na mrożoną kawę tego lata. 

Kawa o smaku toffi

Składniki:

  • 50 ml zimnego espresso lub kawy z kawiarki
  • 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego
  • 2 łyżki sosu toffi
  • 1 łyżeczka cukru, jeśli wolisz słodszy smak kruszony lód opcjonalnie bita śmietana do dekoracji toffi do dekoracji

Przepis:

W blenderze połącz espresso, mleko, karmel, cukier i lód. Blenduj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej do wysokiej szklanki. Na wierzchu opcjonalnie dodaj bitą śmietanę i karmel. Wstaw słomkę i podaj od razu.

MROŻONA KAWA WANILIOWA - KLASYKA W NAJLEPSZYM WYDANIU

Składniki:

  • 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego
  • 50 ml zimnego espresso lub kawy z kawiarki
  • 2 łyżki cukru (opcjonalnie, jeśli wolisz słodszy smak)
  • 1 łyżeczka ekstraktu wanilii lub 15 ml (2 łyżki) syropu waniliowego
  • kruszony lód
  • opcjonalnie bita śmietana lub czekolada do dekoracji

Przepis:

W blenderze połącz mleko, espresso, cukier, ekstrakt/syrop waniliowy i lód. Blenduj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej do szklanki. Na wierzchu opcjonalnie dodaj bitą śmietanę i posyp wiórkami czekolady. Podaj od razu.

Caffe Freddo

Składniki:

  • 120 ml espresso
  • kostki lodu
  • cukier (opcjonalnie)
  • ok. 150 ml mleka dla wariantu cappuccino

Przepis:

Zaparz espresso. Zacznij od zaparzenia aromatycznego espresso – w kawiarce lub ekspresie. Czas na shaker gotową kawę wlej do shakera, umieść w nim kostki lodu i energicznie potrząsaj, aż powstanie piana. Na koniec przelej napój do szklanek z lodem i dodaj cukier, jeśli lubisz słodką kawę.

 


Nowości Dlaaktywnych Zabierz na wycieczkęPrzetwory Wodny świat
 
 
 
 
 
 

 

Komentarze do wpisu (0)