
Kamis Estragon 10 g
Opis

Kamis Estragon 10 g
Estragon Chyba największe pole do popisu dają estragonowi francuscy kucharze - dodają go do sosów śmietanowych, musztardowych, obficie posypują nim sałatki i omlety, przyprawiają steki i frutti di mare. Estragon ma swoje stałe miejsce w sosie bearnaise, maśle z Montpellier oraz w mieszance fines herbes (obok trybuli, pietruszki i szczypiorku). Cenią go też Ormianie i Gruzini. Ci ostatni częstowali mnie zielonkawą estragonową lemoniadą!
Czy wiesz, że... zaledwie kilka chwil wystarczy, by aromat estragonu przedostał się do potrawy, dlatego dodaje się go pod koniec przyrządzania dania?
Składniki:
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna:
- Tłuszcz:
- Kwasy tłuszczowe nasycone:
- Węglowodany:
- Cukry:
- Białko:
- Błonnik:
- Sól: