MACA PSZENNA RAZOWA ZIELONA SANTE 180g
Opis
Sante Maca razowa 180 g
Maca razowa Maca pszenno-żytnia Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.
Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.
Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Składniki:
mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%);sól morska
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 1651 kJ / 390 kcal
- Tłuszcz: 1.30000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.20000
- Węglowodany: 80.00000
- Cukry: 0.35000
- Białko: 12.00000
- Błonnik: 4.90000
- Sól: 0.87000
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.