
belVita Breakfast Ciastka zbożowe z żurawiną 250 g





Opis

belVita Breakfast Ciastka zbożowe z żurawiną i rodzynkami 250 g
Miękkie ciastka zbożowe z żurawiną i rodzynkami wzbogacone w żelazo, magnez, witaminę B6 i kwas foliowy. Pełne ziarno 5 zbóż, Delikatnie wypiekane
BelVita Soft Bakes to nasza pasja. Dlatego, pracując wspólnie z naszymi dostawcami surowców zbożowych, wybraliśmy 5 najlepszych pełnoziarnistych zbóż. Połączone podczas procesu delikatnego pieczenia, te wyselekcjonowane i wartościowe zboża stają się pyszną i miękką belVitą Soft Bakes, z potwierdzonymi naukowo stopniowo uwalnianymi węglowodanami. Spożywaj belVitę Soft Bakes jako część zbilansowanego śniadania.
- Bogate w zboża - Źródło błonnika - Źródło Wapnia, Magnezu i Żelaza. - Z pełnym ziarnem
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia. belVita Energia na cały poranek!*
* belVita Soft Bakes mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
Składniki:
zboża 43,3% [mąka pszenna 23,4%, zboża pełnoziarniste 17,4% (grys gryczany pełnoziarnisty 13,7%, mąka pszenna pełnoziarnista 1%, mąka jęczmienna pełnoziarnista 0,9%, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 0,9%, płatki owsiane 0,9%), mąka ryżowa 2,4%, mąka pszenna słodowana 0,1%];cukier;olej rzepakowy;kawałki słodzonej suszonej żurawiny 7,9% [cukier trzcinowy, kawałki żurawiny 2,6%, stabilizator (glicerol), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy];skrobia modyfikowana;inulina;izomaltuloza****;substancja utrzymująca wilgoć (glicerol);rodzynki 2%;sól;substancja spulchniająca (węglany sodu);emulgator (lecytyna sojowa);aromaty;zagęszczony sok z czerwonej porzeczki 0,3%;składniki mineralne (tlenek m
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 1610 kJ
- Tłuszcz: 11.00000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.90000
- Węglowodany: 65.00000
- Cukry: 23.00000
- Białko: 4.90000
- Błonnik: 6.80000
- Sól: 0.64000