
Kamis Kuchnia polska do bigosu i potraw z kapusty
Opis

Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g
Mieszanka przyprawowa. Podróżując, poznałem ważną zasadę: w gościnie zjada się to, co poda gospodarz. Nie grymasiłem więc na widok śniadania z bigosem litewskim w roli głównej. Był ze słodkiej kapusty, kwaśnych jabłek i co najmniej pięciu gatunków mięsa. Ponoć im więcej razy odgrzewany, tym lepszy, choć nie jest łatwo zachować taki bigos na kolejne posiłku, bo nawet o poranku szybko znika.
Składniki:
sól;gorczyca biała;cukier;kolendra;kminek - 7%;papryka słodka - 6,5%;czosnek granulowany - 6%;ziele angielskie;owoc jałowca;rozmaryn;suszony koncentrat grzybów leśnych (koncentrat grzybów leśnych, maltodekstryna, barwnik: karmel amoniakalny);grzyby suszone (borowiki)
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 904/217 (kJ/kcal)
- Tłuszcz: 7.70000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.60000
- Węglowodany: 19.00000
- Cukry: 18.00000
- Białko: 9.60000
- Błonnik:
- Sól: 41.50000