
Kamis Przyprawa do indyka 25 g
Opis

Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25 g
Mieszanka przyprawowa. Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.
Składniki:
sól;papryka słodka;czosnek - 9%;musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier);gorczyca biała - 7%;bazylia - 5%;cebula;cukier;pomidory suszone;pieprz czarny;gałka muszkatołowa
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 870 kJ/208 kcal (kJ/kcal)
- Tłuszcz: 6.00000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.80000
- Węglowodany: 23.00000
- Cukry: 21.00000
- Białko: 8.20000
- Błonnik:
- Sól: 48.80000