Kamis Sól ziołowa 35 g
Sól ziołowa Podróżując po sercu Włoch, zauważyłem, że kiedy danie wydaje się bez smaku, Umbryjczycy radzą: „E ciapo", czyli „posól". Sól jest dla wielu z nich najważniejszą przyprawą w kuchni. A staje się jeszcze lepszą przyprawą, gdy zyskuje ziołowe towarzystwo. Jednym z najwierniejszych przyjaciół soli w mieszankach ziołowych jest cząber - delikatnie zaostrzający smak i wnoszący świeży aromat. Sól ziołową, z dodatkiem cebuli, bazylii, cząbru, pieprzu czy papryki nauczyłem się stosować do posypywania pieczywa, mięsa oraz duszonych i surowych warzyw.
Składniki:
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli);gorczyca biała;cebula - 7%;pieprz czarny - 3,2%;cząber - 2,2%;bazylia - 2,2%;papryka słodka
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 426/102 (kJ/kcal)
- Tłuszcz: 2.70000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.20000
- Węglowodany: 11.00000
- Cukry: 8.90000
- Białko: 5.00000
- Błonnik:
- Sól: 60.00000
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.