
Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g
Opis

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g
Sól zmiękczająca mięso Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.
Składniki:
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli);kwas: kwas cytrynowy;wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy;enzym: papaina;przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 100/24 (kJ/kcal)
- Tłuszcz: 0.00000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.00000
- Węglowodany: 2.90000
- Cukry: 0.00000
- Białko: 3.00000
- Błonnik:
- Sól: 90.00000