Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Opis
Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa... Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku.
Polecamy... Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Warto dodać odrobinę cukru trzcinowego do różnych wykwintnych sosów, ciast i deserów. Duże połyskujące kryształy nadają się idealnie jako składnik ciastek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Cukier trzcinowy stosuje się również do takich specjałów jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.
Składniki:
cukier trzcinowy nierafinowany typ "Demerara"
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 1690 kJ / 398 kcal
- Tłuszcz: 0.00000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.00000
- Węglowodany: 99.40000
- Cukry: 99.40000
- Białko: 0.00000
- Błonnik:
- Sól: 0.00000
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.